Het klimaat van Dorset en de beste reistijd

Het klimaat van Dorset in het kort

Dorset, gelegen in het zuiden van Engeland, kenmerkt zich door milde temperaturen gedurende het hele jaar. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20-22 graden Celsius, perfect voor het verkennen van de prachtige kustlijn. De wintermaanden brengen koelere temperaturen, met minimumtemperaturen rond de 1 graad Celsius. Neerslag is gelijkmatig verdeeld over het jaar, met af en toe wat regenachtige dagen. De regio heeft een gematigd zeeklimaat, wat zorgt voor aangename omstandigheden voor bezoekers. Dorset is een geweldige bestemming voor liefhebbers van het buitenleven, met veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Het klimaat van Dorset en de beste reistijd showers-day 11°C

Klimaatdetails Dorset

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 1°C en 22°C
  • Regen: 155 dagen per jaar en totaal 381 mm regen
  • Sneeuw: 1 dagen per jaar
  • Zonuren: 2467 zonuren per jaar

Klimaat van Dorset

Er valt in alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Dorset is 13 graden Celsius en er valt 381 mm regen per jaar. Het is 170 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 82% en een UV-index van 4.

De warmste maand is juli met 18 graden Celsius. De koudste maand is februari met 8 graden Celsius.

Op vakantie naar Dorset?

Klimaatgemiddelden Dorset voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 8 en 18 graden Celsius en 's nachts tussen de 6 en 15 graden Celsius. Het regent 155 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 381 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 1 dag per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2467 zonuren.

Temperatuurgrafiek Dorset

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Dorset.

Neerslaggrafiek Dorset

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Dorset.

Maximum temperatuur: tussen 8°C en 18°C
Warmste maand: 18°C in juli
Koudste maand: 8°C in februari
Nachttemperatuur: tussen 6°C en 15°C
Droge dagen: 209 dagen
Dagen met regen: 155 dagen
Dagen met sneeuw: 1 dag
Totale regensom: 381 mm
Aantal uren zon: 2467 uur

Dorset ligt in Engeland. Bekijk onze pagina over het klimaat van Engeland voor meer klimaatinfo over Engeland of bekijk andere bestemmingen.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Dorset.

Beste reistijd voor Dorset

Voor een bezoek aan Dorset in Engeland is de beste reistijd mei t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in de regio Dorset is 18°C in juli en de laagste is 8°C in februari.

Klimaattabel van Dorset

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Dorset is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Dorset in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 9 8 9 11 13 16 18 18 17 15 12 10
Min °C 6 6 7 8 10 13 15 15 14 13 10 8
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 37 30 28 26 25 25 28 31 21 39 48 43
Dagen regen 16 13 13 12 12 11 12 12 10 14 16 14
Dagen sneeuw - 1 - - - - - - - - - -
Dagen droog 15 14 18 18 19 19 19 19 20 17 14 17
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 4 4 6 9 9 9 9 9 8 5 4 4
Windkracht (Bft) 5 4 4 4 4 3 4 4 4 4 5 5
UV-index 2 2 3 3 4 5 5 5 4 4 3 3

Klimaat van Dorset per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Dorset? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Dorset

Vandaag is er veel bewolking in Dorset en er valt flink wat regen. De temperatuur loopt op tot 11 graden Celsius. De wind is stormachtig uit het zuidzuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Dorset

Wil je weten wat voor weer het is in Dorset voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Dorset en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Dorset voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Dorset

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Dorset.

goed

Het was meestal warm, meestal rond de 20 graden, maar er viel een beetje regen. Kortom een ​​aangename zomer.

goed

September in Dorset was verrassend aangenaam, met mild weer en bijna geen regen. De temperatuur lag rond de 18°C, ideaal om naar buiten te gaan. Helaas stond er af en toe een harde wind.

redelijk

De temperaturen waren vaak gematigd, ideaal voor een lichte jas. Sommige dagen was het winderig, dus parasols waren minder effectief.

redelijk

Februari in Dorset was een mix van wolken en verrassend veel zonneschijn. De temperatuur was ongeveer 8 graden. De wind kan fris zijn. Lichte sneeuw of regen. Niet ideaal, maar redelijk.

redelijk

Heerlijk zonnige dagen afgewisseld met regenbuien. De temperatuur was mild en aangenaam. Het is ideaal voor wandelaars. Neem een ​​regenjas mee!

redelijk

Enkele zonnige dagen werden afgewisseld met bewolking en af ​​en toe een bui. De temperatuur was over het algemeen aangenaam.

goed

Hoewel het vochtig en regenachtig was, waren de temperaturen gematigd en waren er enkele zonnige dagen. De kleurrijke herfstbladeren maakten alles bijzonder mooi. Draag gewoon warme en waterdichte kleding!

redelijk

November in Dorset was mild met temperaturen rond de 10°C. De zon scheen regelmatig, maar de buien waren geen uitzondering. Het landschap is prachtig gekleurd, maar warme kleding is wel aan te raden!

redelijk

Verwacht typisch Engelse winteromstandigheden: koel, regenachtig en af ​​en toe zonnig. Warme kleding is vereist. Ondanks het weer straalt Dorset een betoverende wintersfeer uit.

goed

Overwegend zonnige dagen met lichte regen. De temperatuur was gematigd, ideaal voor lichte zomerkleding, maar een avondjasje was wel een must.

redelijk

Er zijn veel buien, maar ook zonnige momenten. Zorg ervoor dat je een paraplu meeneemt, maar laat je zonnebril niet achter. Gemengde ervaring.

matig

De veelvuldige regen maakte het moeilijk om naar buiten te gaan. Het was prachtig in de zon, maar dat gebeurde helaas niet vaak.

Ben je in Dorset geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Dorset achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.