Het klimaat van Calgary en de beste reistijd

In Calgary, Canada, kunnen temperaturen variëren van -2 tot 22 graden. Over het algemeen is het weer gematigd met milde zomers en koude winters. Neerslag valt gedurende het hele jaar, met iets meer regenval in de zomermaanden. Het klimaat in Calgary wordt sterk beïnvloed door de ligging in de buurt van de Rocky Mountains, waardoor het weer snel kan veranderen. De stad staat bekend om zijn onvoorspelbare weerpatronen, die vaak leiden tot snelle temperatuurschommelingen en plotselinge regenbuien. Het is dus verstandig om altijd voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden wanneer je Calgary bezoekt.

Het klimaat van Calgary en de beste reistijd snow-showers-day 4°C

Klimaatdetails Calgary

  • Beste reistijd: april t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen -2°C en 22°C
  • Regen: 114 dagen per jaar en totaal 403 mm regen
  • Sneeuw: 110 dagen per jaar en 12.8 cm sneeuw
  • Zonuren: 2391 zonuren per jaar

Klimaat van Calgary

In de zomer is het warm en in de winter koud. De gemiddelde jaartemperatuur voor Calgary is 9 graden Celsius en er valt 403 mm regen per jaar. Het is 212 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 71% en een UV-index van 3.

De warmste maand is juli met 23 graden Celsius. De koudste maand is december met -5 graden Celsius.

Op vakantie naar Calgary?

Klimaatgemiddelden Calgary voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de -5 en 23 graden Celsius en 's nachts tussen de -12 en 10 graden Celsius. Het regent 85 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 213 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 71 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2901 zonuren.

Temperatuurgrafiek Calgary

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Calgary.

Neerslaggrafiek Calgary

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Calgary.

Maximum temperatuur: tussen -5°C en 23°C
Warmste maand: 23°C in juli
Koudste maand: -5°C in december
Nachttemperatuur: tussen -12°C en 10°C
Droge dagen: 209 dagen
Dagen met regen: 85 dagen
Dagen met sneeuw: 71 dagen
Totale regensom: 213 mm
Aantal uren zon: 2901 uur

Calgary ligt in Canada. Bekijk onze pagina over het klimaat van Canada voor meer klimaatinfo over Canada of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Calgary

De beste reistijd voor Calgary in in Canada is van april t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Calgary is 23°C in juli en de laagste is -5°C in december.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Calgary.

Ervaringen met het klimaat van Calgary

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Calgary.

Thalia Nusselder was in Calgary in juli
goed

Hier en daar viel er wat regen, maar niets kon de algehele indruk bederven. Een beetje warm op de heetste dagen.

Stijn Pennekamp was in Calgary in augustus
goed

De onverwachte stortbui was een welkome verademing en droeg bij aan de natuurlijke schoonheid van de plek. Een paar bewolkte dagen, maar overwegend goed weer.

Luuk was in Calgary in april
redelijk

April bracht gemengde weersomstandigheden met zich mee in Calgary. Soms zonnig, soms sneeuwde het, het was een verrassing. Het is koud, dus kleed je warm aan, maar geniet toch van de heldere hemel als de zon schijnt. Niet perfect, maar wel fascinerend.

Nick was in Calgary in oktober
goed

Je ziet de overgang van zomer naar winter. De weersomstandigheden zijn grillig; de volgende dag kan het sneeuwen, maar het is zonnig. Ideaal voor natuur- en buitenliefhebbers die een unieke weercombinatie willen ervaren.

Fenna was in Calgary in maart
redelijk

IJzige dagen maakten plaats voor onverwacht warme momenten. Ideaal om te skiën, maar minder voor buitenactiviteiten vanwege plotselinge temperatuurschommelingen.

Tessa van Hoogdalem was in Calgary in november
goed

Hoewel het weer in november in Calgary koud is en de temperaturen onder het vriespunt liggen, heerst er een heerlijke winterse sfeer. De lucht was vaker helder en blauw dan grijs en bewolkt, dus ik had een geweldige tijd buiten.

Lucas was in Calgary in januari
matig

Sneeuw en ijzige wind maakten het ongemakkelijk om naar buiten te gaan. De zon scheen zo nu en dan, maar bracht weinig warmte.

Stijn was in Calgary in mei
goed

De temperaturen fluctueren, maar over het algemeen was het weer mild, zonnig en met wat regen. Ideaal voor een actieve vakantie en om ondanks de koele nachten de stad te verkennen.

Joris was in Calgary in februari
redelijk

Februari in Calgary was verrassend mild, maar behoorlijk wisselvallig. Mooie zonnige dagen afgewisseld met sneeuwstormen en strenge kou. Goede kleding is een must.

Alice Jansen-Krijgsman was in Calgary in oktober
redelijk

Hevige sneeuwbuien en koud

Ben je in Calgary geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Calgary achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Calgary

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Calgary is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Calgary in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C -4 -4 2 9 16 19 23 23 18 10 1 -5
Min °C -11 -12 -6 -1 5 8 10 10 7 1 -7 -12
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 9 10 14 21 27 41 29 18 13 12 9 10
Dagen regen 4 3 4 8 12 15 13 9 7 5 2 3
Dagen sneeuw 12 12 12 9 1 - - - 1 4 8 12
Dagen droog 15 13 15 13 18 15 18 22 22 22 20 16
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 5 7 9 10 11 11 11 9 6 5 5
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 2 2 2 2 3 3 3
UV-index 1 2 2 3 4 5 5 4 3 2 2 2

Klimaat van Calgary per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Calgary? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Calgary

Vandaag is er veel bewolking in Calgary en er zullen enkele sneeuwbuien vallen. De temperatuur loopt op tot 4 graden Celsius. De wind waait sterk uit het noordnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Calgary

Wil je weten wat voor weer het is in Calgary voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Calgary en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Calgary voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.