bootjes in de haven van Kreta

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Kreta?

Wil jij graag een keer op vakantie naar Kreta? Maar weet je niet wanneer de beste reistijd voor een vakantie naar Kreta is? Lees dan gauw verder. Kreta is een populaire vakantiebestemming onder vele toeristen. Op het eiland kun je genieten van zon, zee, strand en nog veel meer. Als je naar Kreta op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel graag kunnen genieten van lekker weer. Maar misschien wil je ook liever het hoogseizoen vermijden zodat je in alle rust kan genieten van het eiland. Hieronder vind je inspiratie voor wanneer je het eiland het beste kan bezoeken!

Ga in de zomer voor gegarandeerd lekker weer

Strand van Chryssi op Kreta

Het Griekse eiland Kreta wordt in de zomer door vele toeristen bezocht. Het eiland is makkelijk te bereiken met het vliegtuig en je kunt online eenvoudig vliegtickets kopen naar Kreta bij transavia. In de zomermaanden juni tot en met september heb je de grootste kans op lekker warm en zonnig weer. Juli en augustus zijn de maanden in het hoogseizoen en in deze maanden is het erg druk op het eiland. Sommige mensen vinden dit juist gezellig, maar anderen houden van meer rust. Als je wel wilt kunnen genieten van het warme en zonnige weer maar toch liever op zoek gaat naar wat rustigere maanden, kun je het beste in juni of september naar Kreta gaan.

Actieve vakanties in de lente, herfst en winter

Wandelen in de Samaria kloof

Wil jij graag veel activiteiten doen als je op vakantie naar Kreta gaat? Dan kun je het beste kiezen voor de wat minder warme maanden. De beste reistijd is dan van oktober tot en met april. De winters op Kreta zijn erg zacht met een gemiddelde dagtemperatuur van 16 graden Celsius. Als je graag van veel zonuren wilt genieten kun je in oktober, maart of april gaan. Ideaal voor als je bijvoorbeeld wilt gaan hiken, mountainbiken of hardlopen. Tijdens deze maanden is het eiland een stuk rustiger, dus je hebt alle vrijheid om het eiland op je eigen tempo te ontdekken!

Ga in de lente voor het groen

Kalyves baai op Kreta

Veel mensen houden van bloemen en groene natuur. In Kreta staat de natuur in de lente volop in bloei en kun je er genieten van de mooie groene natuur. In de zomer wordt het erg droog en wordt het eiland helemaal dor. Om te kunnen genieten van het groen op het eiland kun je het eiland het beste in de maanden maart, april en mei bezoeken!

Na het lezen van al deze inspiratie kun jij vast een goede reistijd bedenken voor jouw vakantie naar Kreta!