Uitzicht over Kopenhagen in Denemarken

Kopenhagen: 15 leukste dingen om te doen

Denemarken is een prachtig land en het is dan ook zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan de schitterende hoofdstad van dit land: Kopenhagen. Voordat je op reis gaat, is het handig om eens goed uit te zoeken wat je allemaal kunt doen op de plaats van bestemming en welke bezienswaardigheden je zeker moet bezoeken. We hebben dan ook speciaal voor jou een lijstje opgesteld met de top 15 leukste dingen om te doen in het prachtige Kopenhagen.

1. Een geweldige rondvaart door de grachten van Kopenhagen

Rondvaart in Nyhavn, Kopenhagen

Mensen gaan over het algemeen niet naar Kopenhagen om de zon op te zoeken. Het klimaat van Kopenhagen is dan ook niet altijd warm, maar dat hoeft absoluut geen probleem te zijn. Bezoek je de stad op een warme dag? Dan is het een geweldig idee om een rondvaart te maken door de grachten. Het is een perfecte manier om veel van de stad te kunnen zien én een fantastische ervaring waarmee je een goed beeld op kunt doen van Kopenhagen.

2. Bezoek het prachtige gebied genaamd Nyhavn

Nyhavn met zonsondergang

Aangezien we het toch al over grachten hebben, gaan we door naar een bezoek aan het prachtige Nyhavn. Wanneer je naar Kopenhagen gaat, mag je deze plek absoluut niet overslaan. Het is een historisch gebied dat aan het kanaal ligt. Aan allebei de kanten van het kanaal staan fantastische zeventiende-eeuwse herenhuizen in allerlei verschillende kleuren. Het kanaal is verder gevuld met oude zeilboten en sommige mag je zelfs betreden om een kijkje te nemen.

3. Neem een kijkje attractiepark Tivoli

Tivoli Gardens in Kopenhagen, Denemarken

Op zoek naar een geweldig uitstapje? Ga dan naar attractiepark Tivoli Gardens! Deze bezienswaardigheid is werkelijk voor iedereen, want naast prachtige tuinen bevat Tivoli ook nog eens een pretpark. Op deze plek wordt historie met moderne elementen gecombineerd. Wanneer je het pretpark bezoekt, kun je genieten van veel attracties, restaurants en theaters. Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen wanneer je een bezoekje brengt aan Tivoli.

4. Breng een bezoekje aan het moderne Christiania

Christianshavn in Kopenhagen

Wanneer je graag een bijzondere wijk wilt bezoeken, is Christiania een fantastische optie. Deze alternatieve buurt is gelegen in Christianshavn. De gemeente bestaat al sinds 1971 en nog steeds bloeit de wijk nog op.

Er hangt een rustige sfeer in Christiania en het alternatieve karakter zie je terug in de gebouwen die er te vinden zijn. Verschillende kazernes en legerpakhuizen zijn namelijk omgebouwd tot muziekpodia, fantastische restaurants, biologische winkels en geweldige kunstateliers. Juist omdat deze wijk anders is dan veel andere wijken, is het zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken wanneer je in Kopenhagen bent.

5. Geniet van de Botanische Tuinen

Botanische tuinen in Kopenhagen

Als je echt van planten en bloemen houdt, maar niet per se in attracties hoeft, moet je zeker de Botanische Tuinen bezoeken. Dit is namelijk de groenste plek van Kopenhagen met maar liefst meer dan 13.000 verschillende plantensoorten. Je kunt er heerlijk lang rondlopen, want de tuinen zijn 10 hectare groot. Het is de perfecte plek om de rust op te zoeken in de prachtige Deense hoofdstad. Er zijn verschillende serres die je kunt bezoeken en daarnaast is er ook nog een vlinderhuis. Zo kun je niet alleen genieten van fantastische planten, maar ook nog eens deze prachtige dieren bewonderen.

6. Bewonder de fantastische Rundetaarn

Rundetaarn of ronde toren

De Rundetaarn, oftewel de Ronde Toren, is een prachtig, 209 meter hoog gebouw in Kopenhagen. Door middel van het beklimmen van een 268 meter lange hellingbaan kun je helemaal naar de top van de toren. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over Kopenhagen. In de toren zit een oude bibliotheek die je kunt bezoeken tijdens het beklimmen van de helling. Tegenwoordig is het een museum en een muziekpodium waar je even een heerlijke tussenstop kunt maken. Het is een fantastische activiteit die je kunt doen tijdens je bezoek aan Kopenhagen.

7. Bekijk de kleine Zeemeermin

Beeld van de kleine zeemeermin in Kopenhagen

Veel mensen zullen het sprookje wel kennen: De Kleine Zeemeermin. Het sprookje is geschreven door Hans Christian Andersen en deze beroemde schrijver woonde vroeger in Kopenhagen. Het beeld is gebaseerd op het wereldberoemde sprookje en dient tegelijkertijd als een eerbetoon aan de schrijver.

De Kleine Zeemeermin is gemaakt van brons en graniet en is te vinden in Østerbro. We zullen eerlijk zijn: het is geen groot beeld. Het standbeeld is redelijk klein, maar dit maakt het een bezoekje zeker niet minder waard. Het gaat uiteraard om het verhaal erachter en die is zeker interessant. Daarnaast is het uitzicht dat bij het bezoeken van het standbeeld komt ook fantastisch. Het is niet voor niets het beroemdste beeld uit Kopenhagen, dus we raden je zeker aan het eens te gaan bekijken.

8. Breng een bezoekje aan het Amalienborg paleis

Paleis Amalienborg in Kopenhagen

Houd je van royals? Ga dan tijdens je bezoek aan Kopenhagen naar het Amalienborg paleis. Niet alleen is het gebouw zelf werkelijk prachtig, maar daarnaast kun je ook gaan kijken naar het wisselen van de wacht. Iedere dag gebeurt dit om 12:00u en dit doet men met een waar spektakel. Het is zeker leuk om dit een keer te bekijken.

Wist je dat de Deense royals nog steeds in dit het Amalienborg paleis wonen? Wie weet spot je er wel eentje. Wil je graag meer leren over de Deense koninklijke familie? Dan kun je ook naar het museum bezoeken dat bij het paleis te vinden is.

9. Bewonder het operahuis van Kopenhagen

Operahuis van Kopenhagen

Het operahuis van Kopenhagen is een bekend gebouw uit deze stad. Het is symbolisch voor het rijke culturele leven van de hoofdstad. Het gebouw is nog niet heel oud en mede hierom is het één van de modernste opera’s ter wereld.

Het operahuis staat in Kopenhagen bekend als de plek voor menselijke interactie, zowel op het podium als ernaast. Er worden uiteraard voorstellingen gehouden in het Operahuis. Mocht je de mogelijkheid hebben om een voorstelling te bezoeken, dan raden we je zeker aan dit te doen. De concertzaal is erg goed ontworpen, wat zorgt voor een fantastische samenwerking tussen het podium en het publiek.

10. Neem een kijkje bij de Gefion Fontein

Gefion fontein

Aan het havenfront is de Gefion Fontein te vinden. Het is het grootste monument van Kopenhagen en het wordt daarnaast gebruikt als wensput. Jarenlang is de fontein niet in gebruik geweest, aangezien in 1999 renovaties aan het beeld zijn gestart. Deze renovaties hebben een aantal jaren geduurd, maar sinds 2004 is de fontein weer in gebruik. Het beeld van de fontein laat de Noorse godin Gefion zien die een groep dieren in toom houdt. Het is een prachtig beeld waarover je je zeker zult verwonderen.

11. Breng eens een bezoek aan het Christiansborg Paleis

Christiansborg paleis

Het bezoeken van een paleis is altijd indrukwekkend, maar wanneer je het Christiansborg Paleis bezoekt krijg je er ook nog eens een aantal fantastische exposities bij. Daarnaast is het interieur prachtig en mede doordat deze zo goed bewaard zijn gebleven, kun je je goed inbeelden hoe de koninklijke familie ooit heeft rondgelopen in dit prachtige paleis.

Het Christiansborg Paleis is te vinden op het eiland Slotsholmen en ook het Deense hooggerechtshof, het kabinet en het parlement vind je hier. Het eiland is door middel van diverse bruggen verbonden aan het vaste land van Kopenhagen. Bovendien is het een fantastische activiteit om te doen in Kopenhagen en een bezoek aan deze plek is dan ook zeker de moeite waard.

12. Bewonder het fantastische Slot Rosenborg

Rosenborg kasteel

Een ander fantastisch paleis dat je zeker eens moet bezoeken is Slot Rosenborg. Dit paleis werd bewoond door één van de meest bekende Scandinavische koningen, namelijk Christian IV. Wanneer je Slot Rosenborg bezoekt, kun je zien hoe de koninklijke familie in de 17e eeuw leefde. Daarnaast kun je de Deense kroonjuwelen en de fantastische architectuur van het paleis bewonderen.

13. Ga gezellig winkelen in Strøget

Strøget winkelstraat met de Stork fontein

Veel mensen vinden het heerlijk om te winkelen. De bekende winkelstraat Strøget is hiervoor de perfecte plek. Het is de langste winkelstraat ter wereld en mede hierom is het een plek die je zeker moet bezoeken wanneer je in Kopenhagen bent. Je vindt er veel bekende merken, maar ook unieke namen zoals de Illums Bolighus en de Royal Copenhagen Flagship Store zijn er te vinden.

14. Ga bier proeven in de brouwerij van Carlsberg

Olifanten bij de Carlsberg brouwerij

Houd je wel van een lekker biertje? Dan moet je zeker de brouwerij van Carlsberg in Kopenhagen bezoeken. De brouwerij is opgericht door J.C. Jacobsen Carlsberg. Hij vernoemde de brouwerij naar zowel zijn zoon als naar het Deense woord ‘bjerg’, wat heuvel betekent. Een groot deel van de brouwerij brandde af, maar hierdoor liet Jacobsen zich zeker niet demotiveren. Hij herbouwde de brouwerij en moderniseerde het koelsysteem. Hierdoor verbeterde ook de kwaliteit van het bier.

15. Bezoek vanuit Kopenhagen de Zweedse stad Malmö

Malmö in Zweden

Wanneer je nog wat tijd over hebt, is het zeker de moeite waard om vanuit Kopenhagen de Zweedse stad Malmö te bezoeken. De Øresundbrug verbindt Denemarken en Zweden met elkaar en mede hierdoor is het eenvoudig om vanuit Kopenhagen de stad Malmö te bereiken.

In Malmö zijn veel verschillende fantastische boetiekjes, restaurants en bezienswaardigheden te vinden. Het is een fantastische stad om te bezoeken en wij raden je dit dan ook zeker aan.