Zonsopgang in Miami Beach, Florida

Florida: top 15 bezienswaardigheden in de Sunshine State

Florida is de sunshine state van de Verenigde Staten en is dé perfecte bestemming voor een geweldige vakantie. Er zijn veel bezienswaardigheden en dingen te doen in deze zonnige staat, waaronder een bezoek brengen aan de populaire pretparken, een geweldige roadtrip maken over de Florida Keys, genieten van de bruisende cultuur in Miami of genieten van de wildlife in de Everglades. Om je reis naar Florida onvergetelijk te maken helpen wij je graag op weg. In dit artikel hebben wij dé 15 bezienswaardigheden opgeschreven om alles uit jouw trip naar Florida te halen.

First things first, een klein beetje algemene kennis over Florida is nooit verkeerd. De staat is gelegen in het zuidoosten van de Verenigde Staten, zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de Golf van Mexico. Het is de warmste staat van de VS en heeft zowel een zeeklimaat als een subtropisch klimaat.

Je kunt hier gemiddelde temperaturen verwachten van meer dan 30°C in de zomer en meer dan 20°C in de winter, waardoor het een geweldige bestemming is voor een zonnige vakantie. Miami is de grootste stad van Florida met ruim 5 miljoen inwoners. Vanaf 2014 is Florida de op twee na grootste staat qua inwoneraantal omdat veel gepensioneerde ouderen trekken naar dit warme gebied. Daarnaast is Florida dé vakantiebestemming voor veel Amerikanen.

Miami: Florida's melting pot

Strand van Miami Beach

Een bezoek aan Florida is niet compleet als je niet in bruisend Miami bent geweest. De stad heeft een Latijns-Amerikaanse sfeer met veel Caraïbische invloeden, de Cubaanse wijk Little Havana is dan ook echt een must see. Daarnaast heeft deze trendy stad een bruisend nachtleven en kan je het wereldbekende Miami Beach natuurlijk niet overslaan. Langs Miami Beach zie je veel Art Deco architectuur, perfect voor een culturele wandeltour.

Walt Disney World: waar dromen uitkomen

Splash Mountain in de Magic Kingdom van Disney World, Florida

Wij kennen Disneyland Parijs, maar Walt Disney World in Florida is dé go to voor echte pretparkliefhebbers. De Amerikanen spenderen vaak hun hele vakantie in dit pretpark in Orlando. Walt Disney World heeft vier afzonderlijke parken en daarnaast nog twee waterparken. Heb jij maar één of twee dagen vrij in de planning voor het pretpark? Focus je dan op maximaal twee gebieden in het pretpark, dan heb je het al druk genoeg.

Universal Studios: Harry Potter fans united

Kasteel van Hogwarts in Universal Florida

Wanneer je een echte filmliefhebber bent is een bezoek aan Universal Studios in Orlando zeker een aanrader. Er is voor iedereen wat te doen en het pretpark is ingericht in diverse themagebieden. Ben je gek van Harry Potter? Breng dan een bezoek aan Diagon Alley en Hogwarts. Beide werelden zijn met elkaar verbonden door de Hogwarts Express die je natuurlijk kunt nemen op perron 9 3/4.

Maar ook attracties met de Simpsons, Shrek of E.T. zijn aanwezig. Kom een personage tegen van de Blues Brothers in het themagebied New York of ga voor de Fast & Furious attractie in het themagebied San Francisco. Daarnaast zijn er gigantische achtbanen voor de echte thrillseeker. Veel plezier!

St. Augustine: de oudste stad van Florida

St. Augustine in Florida

Vind je geschiedenis en cultuur tijdens je reis naar Florida belangrijk? Dan moet een bezoekje aan St. Augustine op je lijstje staan! St. Augustine is de oudste stad van Florida. Het is namelijk de eerste Spaanse vestiging in Amerika geweest, daarom zie je ook veel Spaanse invloeden in de stad. Er doen zich veel griezelige verhalen en legendes in de rondte over deze plek. Wanneer je in St. Augustine bent,  breng dan ook zeker een bezoek aan het oude fort Castillo de San Marcos.

Kennedy Space Center: breng een bezoek aan de ruimte

Kennedy Space Center

Hebben we het over de Verenigde Staten, dan hebben we het over ruimtevaart en NASA. Aan de kustlijn vlakbij Orlando bevindt zich de thuisbasis van NASA, hier worden bijna alle raketlanceringen en ruimtevluchten gelanceerd. In het Kennedy Space Center worden leuke rondleidingen gegeven, inclusief simulaties en bijzondere voorwerpen. Als je geluk hebt wordt er tijdens jouw bezoek een raket gelanceerd, hoe vet is dat!

Fort Lauderdale: het Venetië van Florida

Strand van Fort Lauderdale

Een stad met kilometers aan water, niet gek dat het ook wel het ‘’Venetië van Florida’’ wordt genoemd. Je kunt de stad dan ook het beste ontdekken per boot. Breng een bezoek aan de hagelwitte stranden, waar veel watersportactiviteiten te vinden zijn, of het Bonnet House Museum and Gardens, waar je de geschiedenis en rust in deze stad vind.

Vanuit Fort Lauderdale en Miami vertrekken de meeste cruises naar het Caribisch gebied.

Florida Panhandle: paradijselijke stranden

Strand van de Florida Panhandle

De pannensteel van Florida is gevestigd in West-Florida, de naam is gekozen vanwege de smalle en langwerpige vorm van dit gebied. De Florida Panhandle heeft prachtige stranden, zoals Panama City Beach en Henderson Beach State Park. Ga je liever iets actiefs doen? Het is een geweldige locatie om te zeilen, walvissen te spotten, een dolfijnentour mee te maken.

Everglades National Park: op zoek naar wildlife

Alligator in de Everglades nationaal park

Het Everglades nationaal park bevindt zich in het zuiden van Florida en is een groot moerasgebied waar talloze bijzondere planten en dieren leven. Je kunt een indrukwekkende vaartocht maken met een typische airboat, een soort hovercraft, waar je alligators en andere wilde dieren kan spotten. Ontdek de 4200 hectare aan moerasgebied en beschermde natuur. Ga je liever niet zelf de natuur in? In het Museum of Discovery and Science in Fort Lauderdale vertellen ze je ook veel over dit indrukwekkende natuurgebied.

Biscayne National Park: onbekend hoogtepunt van Florida

Biscayne

Waar het vorige National Park wereldwijd zeer bekend is, is het Biscayne National Park dit veel minder. Toch is het écht een van de hoogtepunten tijdens je bezoek aan Florida. Het park ligt ten zuiden van Miami en er is een camping op één van de eilanden. Huur een kano met een glazen onderkant om het prachtige onderwaterleven te zien of ga snorkelen en duiken tussen het indrukwekkende koraalrif. Er zijn weinig plekken in Florida waar je de prachtige natuur van zo dichtbij mee kan maken.

Key West: het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten

Pelikaan in Key West, Florida

Het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten is het eiland Key West. De rit naar Key West is een belevenis op zich. Je kunt er namelijk naar toe rijden via de overseas highway, dit is een route van 205 kilometer en 42(!) bruggen over de Florida Keys, de eilandengroep die zich vanuit Miami ver naar het zuiden uitstrekt. Wist je dat Key West dichterbij Cuba ligt dan bij het vaste land van Florida?

Key West is dé plek om te surfen en andere watersportactiviteiten te ondernemen, maar ook voor ontspanning kan je terecht op de paradijselijke stranden van Key West. Heb je dat zand wel even gezien? In Key West kan je heerlijk struinen langs de pastelkleurige huizen en door het historische centrum van deze prachtige plek. Het eiland staat bekend om de relaxte sfeer en is door de jaren heen de woonplaats geweest van schrijvers, dichters, kunstenaars en de LHBTIQ+ gemeenschap.

Daytona Beach baby!

Daytona Beach

Ruim 37 kilometer zand maakt Daytona Beach bij uitstek de plek om heerlijk van het strand te genieten. Maar Daytona Beach is meer dan alleen strand. Zo is de Daytona International Speedway zeker een bezoek waard, de rondleidingen over het circuit zijn indrukwekkend en alle hoogtepunten van het circuit worden getoond. Daarnaast kan je met Richard Petty Driving Experience zelf het circuit uittesten, voor de complete ervaring.

Florida Keys: een onvergetelijke roadtrip van eiland naar eiland

Overseas highway in de Florida Keys

We hadden het al gehad over Key West, maar dit is een onderdeel van de 1700 kleine eilanden dat de Florida Keys worden genoemd. De eilanden hebben een Caribische sfeer met de tropische temperaturen en de hagelwitte standen. Wil je echt een unieke beleving? Ga dan naar het meest afgelegen Dry Tortugas National Park. Het bestaat uit zeven eilanden en je vindt hier de meest prachtige koraalriffen. Een echt paradijs voor duikers en snorkelaars.

Turtle Hospital: oog in oog met zeeschildpadden

Schildpadden turtle hospital

Dierenliefhebbers united! Tijdens je bezoek aan Florida kan je in het Turtle Hospital je hart ophalen aan het goede werk dat de verzorgers doen voor gewonde en zieke schildpadden. Er worden tours georganiseerd voor bezoekers, waar je kunt zien hoe beschermde zeeschildpadden worden verzorgd. Het doel is dat deze mooie beesten uiteindelijk weer terug te laten keren naar hun natuurlijke leefomgeving.

Fairchild Tropical Botanic Garden: een bloemendroom

Fairchild Botanic Garden

Nu we het toch hebben over flora en fauna hebben: mocht je de drukte van Miami willen ontsnappen, dan is een bezoek aan het Fairchild Tropical Botanic Garden zeker de moeite waard. Het is opgericht in 1936 en ruim 33 hectare groot, je kijkt hier echt je ogen uit. Vlindertuinen, waterpartijen, prachtige planten en kleurrijke bloemen: het is een prachtige locatie. Er worden hier geregeld evenementen en bruiloften georganiseerd.

Het Museum Of Discovery And Science: alles over Florida

Museum of Discovery and Science in Fort Lauderdale

Gevestigd in Fort Lauderdale, bevindt zich één van de grootste musea in Florida. In het Museum Of Discovery And Science zijn er verschillende tentoonstellingen, maar allemaal hebben ze iets te maken met Florida. Zo komt het natuurgebied Everglades aan bod. Hier kan je in een simulator laten zien hoe goed jouw vliegkunsten zijn en wordt de werking van orkanen laten zien in het Storm Centre. De tentoonstellingen zijn interactief en leuk voor het hele gezin.