De beste tijd om walvissen te kijken bij Gran Canaria

De beste tijd om walvissen te kijken bij Gran Canaria

Hou je van walvissen? Er gaat niets boven het zien van deze vriendelijke reuzen in hun natuurlijke omgeving. Elk jaar trekken duizenden toeristen naar Gran Canaria om te proberen een glimp op te vangen van deze prachtige wezens. En omdat het klimaat van Gran Canaria bijna het hele jaar goed te noemen is, hoef je je om het weer in ieder geval niet druk te maken.

Dus, wanneer is de beste tijd om walvissen te gaan kijken in de buurt van Gran Canaria? Dat hangt echt af van welk type walvis je wilt zien. Hier is een snelle gids voor de beste tijden om verschillende soorten walvissen in de buurt van Gran Canaria te zien.

Walvissen

Er is geen betere tijd om walissen te zien dan van oktober tot april. Deze maanden vallen samen met de jaarlijkse migratie van de walvissen, wanneer ze van de koude wateren van de Atlantische Oceaan naar de warmere klimaten van de Middellandse Zee trekken. In deze periode kun je enorme groepen van honderden walvissen voorbij zien zwemmen – een onvergetelijke ervaring!

Orka’s

Orka’s kun je het hele jaar door zien in de buurt van Gran Canaria, maar de beste tijd is tussen april en oktober. Dit komt omdat ze de voorkeur geven aan koelere wateren en in deze periode actiever zijn. Orka’s zijn echter ook een van de meest onvoorspelbare walvissoorten, dus er is geen garantie dat je ze zult zien, zelfs niet als je in de juiste tijd van het jaar gaat.

Bultruggen

Bultrugwalvissen kun je tussen februari en april in de buurt van Gran Canaria zien. Dat komt omdat ze van hun voedselgronden in Antarctica migreren om in de warme wateren rond de Canarische Eilanden te bevallen. Bultruggen komen minder vaak voor dan orka’s, maar de kans is groter dat je ze ziet als je in de juiste tijd van het jaar gaat.

Potvissen en grienden

Potvissen en grienden kun je het hele jaar door zien, maar de beste tijd om ze te bekijken is tussen mei en november. Dat komt omdat ze in deze periode de neiging hebben in grote groepen samen te komen om te paren. Potvissen zijn een van de meest voorspelbare walvissoorten, dus je kansen om ze te zien zijn vrij groot als je maar in de juiste tijd van het jaar gaat.

Conclusie

Er is geen slechte tijd om walvissen te spotten in de buurt van Gran Canaria, maar als je je kansen om deze ongelooflijke dieren te zien wilt maximaliseren, plan dan je reis tussen oktober en april. Dan trekken de walvissen door deze wateren op weg van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee. Je kunt er zelfs honderden voorbij zien zwemmen! Maar ongeacht wanneer je gaat, je zult zeker een geweldige tijd hebben om deze vriendelijke reuzen van dichtbij te zien.