Kleurrijk Willemstad op Curacao

10 redenen waarom Curaçao je volgende vakantiebestemming moet zijn

Parelwitte stranden, kleurrijke huisjes en een temperatuur altijd boven de 27 graden: Curaçao is dé bestemming voor een ontspannen zonvakantie. Snorkel met schildpadden, beklim de Christoffelberg en pak ’s avonds een strandfeestje mee. Of je nu in je eentje gaat, met vrienden of met het gezin: Curaçao is een veelzijdige bestemming die op je bucketlist moet!

Curaçao ligt voor de kust van Venezuela en hoort bij het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland wordt samen met Aruba en Bonaire ook wel de ABC-eilanden genoemd. De meeste mensen op Curaçao spreken - naast Papiaments - ook Nederlands waardoor het bijna voelt alsof je thuiskomt, maar dan met beter weer. Het klimaat van Curaçao is namelijk een stuk aangenamer dan in Nederland. De temperatuur komt in de meeste maanden niet onder de 27 graden en er staat een verfrissend eilandwindje.  

Het kan in Curaçao af en toe wel flink regenen – het is tenslotte een eiland – dus houd daar rekening mee wanneer je een vakantie boekt. In de maanden oktober en november vallen gemiddeld de meeste buien. In februari, maart en april is het juist vrijwel iedere dag droog. 

Bekijk hier de beste reistijd voor je vakantie naar Curaçao

Curaçao is een geliefde vakantiebestemming onder toeristen (vooral Nederlandse) en dat is niet voor niks. Deze 10 dingen wil je absoluut doen als je op vakantie gaat naar Curaçao:

Beklim de Christoffelberg

Christoffelberg op Curaçao

Heb je na al dat zonnen zin om iets actiefs te doen? Beklim de Christoffelberg! Deze 375 meter hoge berg is het hoogste punt van Curaçao en eenmaal boven heb je geweldig uitzicht over het eiland. Je klimt in ongeveer anderhalf uur naar de top en wandelt onderweg langs tropische planten en cactussen. Neem genoeg water, zonnebrand en eventueel een petje mee, want het kan flink warm worden tijdens je hike! 

Wandel door het kleurrijke Willemstad

Gekleurde huizen aan het water in Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en staat bekend om haar kleurrijke huizen, gezelligheid en natuurlijk de Pontjesbrug. Op deze brug (die eigenlijk Koningin Emmabrug heet) is menig Instagramfoto geschoten. Extra leuk: ‘s nachts is de Pontjesbrug sfeervol verlicht. Vanaf de brug kijk je uit op de Handelskade. Aan deze kade aan het water vind je oude Hollandse pakhuizen, maar dan in de felle kleuren van Curaçao. Zo vrolijk als het er nu uitziet, zo donker is de geschiedenis van deze plek. Dit was de haven waar de schepen aanmeerden om handel te drijven in slaven. Als je meer over deze geschiedenis wilt weten, kun je een bezoek brengen aan het Kura Hulanda museum in Willemstad.

Snorkelen met tropische vissen en schildpadden

Caretta Caretta schildpad in de zee

De blauwe zee op Curaçao ziet er niet alleen mooi uit, hij zit ook nog eens vol met vissen en schildpadden. Hoog tijd om je snorkelsetje tevoorschijn te halen en de onderwaterwereld te verkennen. Door het heldere water heb je veel zicht en kun je op zoek naar tropische vissen. Als je geluk hebt zie je zelfs een schildpad! Deze spot je onder andere bij Playa Grandi. Andere leuke snorkelspots zijn Playa Lagun en de Blauwe Kamer. 

Of nog beter: duiken

Duiken in de blue room

Als je nog wat meer van de onderwaterwereld wilt zien, ga duiken! Curaçao kent een aantal toffe duikplekken met koraal en vissen, zoals Caracasbaai. Ook kun je naar een scheepswrak duiken voor de kust (Tugboat). Op het eiland zijn tientallen duikscholen, dus boek een tripje en laat je meenemen naar de mooiste plekken. En niet getreurd, als je nog niet kunt duiken dan kun je op Curaçao ook je duikbrevet halen.

Zonnen op alle mooie stranden

cas abou beach op Curaçao

Geen eilandhoppen, maar strandhoppen! Curaçao staat bekend om haar mooie stranden met felblauw water en wit zand, dus die wil je gezien hebben! Huur een auto en maak een tripje langs de leukste strandjes van het eiland. De meeste stranden zijn gratis, maar bij sommige betaal je een paar euro entree. Ga bijvoorbeeld langs Grote Knip en Kleine Knip, Playa Lagun en geniet van de strandtenten aan de Jan Thiel Baai of Sea Aquarium Beach.

Bewonder Natuurpark Shete Boka

nationaal park shete boka op curacao

Als je dan toch een auto gehuurd hebt, kun je een tripje door natuurpark Shete Boka niet overslaan! Dit park heeft een rotsachtige kustlijn met mooie stranden. Stop in ieder geval bij Boka Pistol. Op deze plek slaan de golven keihard tegen de kliffen waardoor het water de lucht in spuit. Een soort ruige en natuurlijke fontein. Verder kun je Boka Tabla ook met de auto bezoeken: dit is een grot waar je een stukje in kunt zwemmen. Heel bijzonder om te doen! 

Een dagje naar klein Curaçao

Vuurtoren op Klein Curaçao

Het lijkt bijna alsof het nep is, maar dat is niet zo: het bountystrand van klein Curaçao is écht zo mooi als de plaatjes doen vermoeden. Na een klein uurtje varen sta je op het onbewoonde eiland klein Curaçao. Neem na je boottocht een frisse duik in zee, spreid je handdoekje uit op het strand en geniet van een ontspannen dag. Even geen zin meer in zonnebaden? Op het eiland ligt een verlaten roze vuurtoren die je kunt beklimmen én je vindt er een aantal oude scheepswrakken. Geniet van je relaxte dag!

Voetjes van de vloer

Bon bini Curaçao

Op Curaçao kun je naast ontspannen ook goed uitgaan. Bij verschillende beachbars worden bijna iedere avond feestjes georganiseerd. Voetjes in het zand, Brasa (een lokaal biertje) in de hand en dansen maar! Feesten doe je onder andere bij Zanzibar (op zaterdag), Cabana Beach Club (op woensdag) en op Mambo Beach. Voor full moon feestjes moet je bij Kokomo zijn. Veel bars hebben een Happy Hour en daarna komen er dj’s of livemuziek. Ook BN’ers treden regelmatig op in een van de clubs op Curaçao.

Genieten van heerlijk eten

vismarkt

En alsof het nog niet genoeg was, kun je op Curaçao ook heerlijk eten. En een voordeel: je kunt gewoon in het Nederlands bestellen. De allerlekkerste vis van Curaçao eet je bij de populaire De Visserij. Ook lekker: Ceviche 91 in Willemstad. Als je met je voeten in het zand wilt eten, moet je op Jan Thiel Beach zijn. Schuif vooral aan bij Beachbar Zest of Koko’s. 

Flamingo’s spotten

Flamingo's in een zoutmeer

Deze roze dieren op lange poten zijn niet altijd op Curaçao te vinden, maar met een beetje geluk kun je ze spotten. Ze zijn meestal in een grote groep bij elkaar en dat is een bijzonder gezicht. Als ze er zijn, heb je de beste kans om ze te vinden bij de zoutpannen van Jan Thiel of bij Sint Willibrordus. Zeker een poging waard!